اهداف عملیات :
تصرف ارتفاعات مهم و حساس منطقه،قطع خطوط ارتباطی و تدارکاتی ضدانقلاب داخلی،انهدام نیروهای دشمن،آزادسازی بخشی از خاک عراق،افزایش کارآیی یگانهای خودی،نزدیک شدن به راههای اصلی و خطوط مواصلاتی دشمن،ضعیف شدن دشمن و به دست آوردن ابتکار عمل مهمترین اهداف این عملیات بودند.
عملکرد جهاد سازندگی:
در این عملیات به سبب موقعیت جغرافیایی منطقه عملیاتی قادر،رزمندگان نمیتوانستند پیشروی کنند و ساخت جاده در آن منطقه کوهستانی به آسانی امکانپذیر نبود.ولی نکته جالب اینکه پیش از آن که نیروهای رزمی به قلههای مرتفع این ارتفاعات دست پیدا کنند نیروهای جهاد سازندگی موفق شدندتمام کارهای ساخت جاده را انجام دهند.که دراین عملیات ساخت جاده جهاد سازندگی شش گردان از نیروهای مهندسی- رزمی خود شامل ستاد پشتیبانی جنگ جهاد سازندگی استان فارس،دامغان،سمنان،خراسان،آذربایجان غربی و همدان را به کار گرفت.که این گردانها همگی مسوؤلیت مهندسی و پشتیبانی از نیروی عملیاتی را برعهده داشتند.
مرحله اول:
مرحله اول عملیات قادر از تاریخ 23 تیرماه سال 1364 با هدایت و کنترل قرارگاه مشترک ارتش و سپاه (قرارگاه حمزه سیدالشهداء) و فرماندهی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در منطقه عمومی سیرکان با رمز یا صاحب الزمان(عج) آغاز شد و در تاریخ 8 مرداد ماه بعد از 17 روز تلاش به پایان رسید.
نتایج عملیات:
دستیابی به پایگاههای منطقهای و تصرف ارتفاعات باشکین،سرسپندار،بربزین روستا و حصار دوست،تصرف بخشی از خاک عراق و نزدیک شدن به راههای اصلی و خطوط مواصلاتی دشمن که به دلیل پاتکهای سنگین مواضع تصرفی تثبیت نشد از نتایج این عملیات بود.
تلفات و خسارات دشمن:
از تلفات و خسارات وارده به دشمن در این عملیات میتوان به انهدام 3 فروند هواپیما، 4 دستگاه تانک،سه عراده توپ و 67 دستگاه خودرو به همراه تعدادی از پایگاهها و زاغههای مهمات در کنار کشته و زخمی شدن بیش از1250 نفر از نیزو های دشمن نام برد.
*****
عملیات«قادر»در 24 تیرماه 1364 نخستین عملیات مستقل ارتش پس از عملیات بدر بود و سرهنگ «علی صیاد شیرازی» فرماندهی آن را بر عهده داشت.در این عملیات یگانهایی از سپاه و ارتش حضور داشتند.
این عملیات دو ماهه طی سه مرحله و با نامهای قادر 1، 2 و 3 اجرا شد و هدف از انجام آن در غرب، تسلط بر شهر «سیدکان» استان «اربیل» عراق و آزادسازی بلندیهای منطقه بود.
رزمندگان ایرانی در ساعت 2 بامداد با رمز«یاصاحب الزمان(عج)»خطوط پدافندی دشمن را شکافته و از غرب شهر «اشنویه» ایران به سوی بلندیهای «کلاشین» عراق پیشروی کردند. در هر یک از مراحل این عملیات هدفهایی تأمین شد،اما عواملی همچون پاتکهای سنگین دشمن سبب گردید تا سرانجام این عملیات در تاریخ 18 شهریور ماه 1364 با عدم موفقیت کامل روبرو گردد و تنها به انهدام نیروها و ماشین جنگی دشمن اکتفا شود.
سرهنگ «حسن آبشناسان» فرمانده تیپ 23 نوهد نیروهای تکاور ارتش در روند این عملیات به شهادت رسید.
نتیجه این عملیات پیوسته،آزادسازی بلندیهای «سر سپندار»،«کلازرده» و «بربرزیندوست»، آسیب 3 گردان پیاده کماندویی از سپاه پنجم عراق و کشته و زخمی شدن و اسارت 1020 تن از نیروهای دشمن بود.
نام عملیات: قادر (سه مرحله پیوسته)
زمان اجرا: 24/4/1364
مدت اجرا: 2 ماه
تلفات دشمن (کشته، زخمی و اسیر): 1020
رمز عملیات: یا صاحب الزمان
مکان اجرا: غرب شهر اشنویه ایران ـ شمالیترین نقطه از خط جنگ
ارگانهای عملکننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: آزادسازی بلندیهای منطقه معروف به کلاشین
:: موضوعات مرتبط:
تاریخی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0